Nieuws poldernotaris

Nieuws

 • Aanslag inkomstenbelasting bij veel lenen uit eigen bv

  9 oktober, 2019

  Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) die meer dan een half miljoen euro van hun eigen bv lenen, gaan, als het aan het kabinet ligt, over het meerdere inkomstenbelasting betalen. Volgens het kabinet kunnen dergelijke grote leningen soms ook bedoeld zijn om belastingbetalingen uit te stellen. Dat uitstel zou weer kunnen leiden tot afstel.

  Lees meer »

 • Vergeten huwelijkse voorwaarden

  9 oktober, 2019

  Bij de voorbereiding van een huwelijk is het maken van huwelijkse voorwaarden niet de meest populaire taak op de checklist van het bruidspaar. Vaak wordt er zelfs tot de laatste maanden mee gewacht. Of het komt doordat het uitzoeken van de jurk leuker is, of doordat men vreest dat er misschien een harde noot gekraakt moet worden, is niet altijd duidelijk. Feit is dat het meer dan eens een haastklus wordt, en de gemoederen vlak voor het huwelijk nog hoog kunnen oplopen!

  Lees meer »

 • Biologische kinderen achteraf erfgenaam

  9 oktober, 2019

  Het is mogelijk om via de rechter vaderschap vast te laten stellen. Soms wordt er na het overlijden van de vader een gerechtelijke vaststelling van het vaderschap ingesteld. Dat kan ertoe leiden dat de erfenis opeens naar de biologische kinderen moet, terwijl iemand anders al die tijd erfgenaam dacht te zijn.

  Lees meer »

 • Wetsvoorstel verdeling pensioen bij scheiding

  2 oktober, 2019

  Over het verdelen van pensioen bij echtscheiding is een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer.

  Lees meer »

 • Vrijstelling voor startende kopers later in parlement aan de orde

  2 oktober, 2019

  Een motie van de Tweede Kamer om een gedifferentieerde overdrachtsbelasting voor de woningmarkt te realiseren, kan nog niet per 1 januari 2020 tot resultaat leiden. Het gaat om plannen waarin de minister meer tijd nodig heeft voor onderzoek. Zij verwacht komende maand met meer informatie te kunnen komen.

  Lees meer »

 • Besluit over instelling centraal aandeelhoudersregister aangehouden

  2 oktober, 2019

  Het kabinet wil dat er eerst meer kennis en ervaring wordt opgedaan met het UBO-register, voordat een besluit over de invoering van een centraal aandeelhoudersregister kan worden overwogen.

  Lees meer »

 • Stichtingsdoel medebepalend bij decertificeren aandelen

  25 september, 2019

  Er ontstaan regelmatig geschillen over het decertificeren van aandelen tussen certificaathouder(s) en het bestuur van de betreffende Stichting Administratiekantoor (STAK). Wat er wel en niet kan moet blijken uit wat daarover is omschreven in de administratievoorwaarden. Echter ook het doel van de stichting speelt een rol, het bestuur van de STAK blijft altijd een zekere mate van beoordelingsvrijheid houden.

  Lees meer »

 • De nieuwe Europese huwelijksvermogensrechtverordening

  25 september, 2019

  Op 29 januari 2019 is de Europese Huwelijksvermogensrechtverordening van kracht geworden. Hierdoor is het duidelijker geworden welk recht geldt voor echtparen. Vooral bij echtscheidingen was er regelmatig onduidelijkheid als stellen van bijvoorbeeld verschillende nationaliteit daar niks over hadden vastgelegd.

  Lees meer »

 • Executeur voor je het weet!

  25 september, 2019

  Een executeur is degene die de nalatenschap afwikkelt. Maar wanneer word je executeur? En kan je er nog onderuit komen als je eenmaal bent gevraagd door iemand, en in diens testament staat genoemd?

  Lees meer »

 • Executeur gaat zelf verbouwen

  18 september, 2019

  Een executeur wordt vaak aangesteld omdat hij deskundig is, maar soms ook om de lieve vrede tussen erfgenamen te bewaren of om voortvarend te werk te kunnen gaan. Toch is het niet bij iedereen bekend, dat een executeur niet helemaal op eigen houtje de nalatenschap kan afwikkelen.

  Lees meer »